Geld winnen met spelletjes Speeljegek.be

Spelregels van het welbekende Zigiz spelletje "5 Dice" (Dit dobbelspel is trouwens ook in Multiplayer variant te spelen).
Begin pagina Help Taal keuze Linkpartners Contact
Spel Uitleg 5 Dice
Speel 5Dice

Doel
Werp de dobbelstenen en haal de dobbelstenen eruit, waarmee je een combinatie-reeks kunt maken.

Werking
Bij elke beurt mag je de dobbelstenen maximaal drie keer werpen. Klik op de "Werp" knop om de dobbelstenen te laten rollen. Rechts van de "Werp" knop zie je 3 gele rondjes. Hieraan kun je zien hoeveel keer je nog mag gooien (van de 3 keer). In het voorbeeld hieronder mag er dus nog 3x gegooid worden.

werp dobbelstenen

Na de eerste en de tweede worp krijg je de mogelijkheid om enkele dobbelstenen vast te houden. Dit doe je door te klikken op 1 van de dobbelstenen.

dobbelsteen

De dobbelstenen die je in het "HOU VAST" blok hebt geklikt, worden niet meegegooid tijdens de volgende worp. Je kunt bij iedere worp ook stenen terugleggen. Ook dit doe je door er op te klikken.

Yahtzee dobbelsteen

Na de derde worp ben je verplicht een score in 1 van de lege vakjes in te vullen. Als je dit na worp 1 of 2 wilt doen, is dat ook toegestaan. Alle mogelijke combinaties lichten vanzelf op. Keuzes die niet mogelijk zijn leveren 0 punten op. Hieronder zie je een voorbeeld van een kleine straat:

Kleine straat

Kleine straat punten

Als alle vakjes ingevuld zijn is het spel afgelopen en worden alle punten samengeteld. Dit is je uiteindelijke score. Is deze score boven de 200 dan win je een x aantal credits, afhankelijk van de inzet waarmee je speelt.

Bij de bovenste helft is het aantal punten gelijk aan het aantal keer dat een dobbelsteen een overeenkomstig aantal ogen aanwijst vermenigvuldigd met het aantal ogen. Voorbeeld: je hebt 4 dobbelstenen met 3 ogen, dan krijg je 4 x 3 = 12 punten. Je krijgt een bonus van 35 punten als het totaal van de vakken 1 t/m 6 minstens 63 is.

Bij de onderste helft kun je de volgende combinaties maken:

Three of a kind (drie gelijk): Je score is het totaal van alle ogen, als er minstens 3 dobbelstenen met hetzelfde aantal ogen zijn.

Carre (vier gelijk): Je score is het totaal van alle ogen, als er minstens 4 dobbelstenen met hetzelfde aantal ogen zijn.

Full House 25 punten voor 3 dobbelstenen met een zelfde aantal ogen en 2 dobbelstenen met eenzelfde aantal ogen, anders dan het aantal ogen van de 3 dobbelstenen.

Kleine Straat 30 punten voor 4 oplopende dobbelstenen. (de volgorde is onbelangrijk)

Grote Straat 40 punten voor 5 oplopende dobbelstenen. (de volgorde is onbelangrijk)

5 Dice 50 punten als alle dobbelstenen hetzelfde aantal ogen hebben. Het is per spel 1 keer mogelijk om Yahtzee gooien. Heb je tijdens hetzelfde spel meerdere keren 5 dobbelstenen met hetzelfde aantal ogen dan kun je dit een keer bij 5 Dice invullen. De volgende keren dien je de scores op een andere plaats in te vullen en wordt Yahtzee niet meegeteld voor 50 punten.

Chance Je score is het totaal van alle ogen, ongeacht aantal het aantal ogen op een willekeurige dobbelsteen.

In de Win tabel(rechtsonderin) is zichtbaar welk aantal credits te winnen zijn. Afhankelijk van de inzet kun je maximaal 50.000 credits winnen!

Indien je voldoende saldo hebt, kun je op "Uitkeren" klikken; je gewonnen saldo wordt dan toegevoegd aan je tegoed

>>Speel 5Dice

Multiplayer Games
Speel Bingo

Bingo

Speel Bingo tegen andere spelers en win tot wel 200 euro per maand. Je kan ook kiezen uit andere spellen.

Online Gokkasten
Holdtimer
Holdtimer
Classic
Classic
Sterling
Sterling
Supertron
Supertron
Wild Mystery
Wild Mystery
Twintimer
Twintimer
Steptimer
Steptimer
Random Runner
Random Runner
Hot Shot
Hot Shot
Keno
Keno
Top Shot
Top Shot
Reel Cash
Reel Cash
Lotus Slots
Lotus Slots
Mad Timer
Mad Timer
Club Gold
Club Gold
Crazy Reels
Crazy Reels
Supaflush Supaflush
Uitleg Spelletjes